Porady – jak zamawiać tort?

Szanowni Państwo w celu ułatwienia Państwu zamawiania tortów z naszej oferty przygotowaliśmy dla Państwa kilka sugestii:
Zamawiając torty macie Państwo do wyboru dwie formy dekoracji:
1. Klasyczny – torty wykończone kremem bądź czekoladą;
2. Angielski – torty wykończone cukrową masą plastyczną;
Oba sposoby dekoracji pozwalają na wyczarowanie bajecznych tortów. Sugerowalibyśmy jednak przy zamawianiu tortu o specjalnym kształcie wybór dekoracji masą cukrową co pozwoli nam na dokładne odwzorowanie Państwa pomysłu. Kremem proponujemy wykańczać torty o standardowych kształtach.
Standardowo nasze torty składają się z trzech biszkoptowych placków przełożonych dwiema warstwami kremu co daje tort o średniej wysokości około 10-12 cm. Zamówienie na tort przestrzenny może być zrealizowane tylko i wyłącznie w oparciu o styl angielski.

Dostępne smaki tortów:
1. W malinowym chruśniaku
jasne biszkopty, warstwa chrupiących ciasteczek w białej czekoladzie, krem malinowy, owocowa żelka oraz krem waniliowy z kawałkami białej czekolady. (możliwość innych smaków owocowych: truskawki, jagody, wiśnie,pomarańcza )
2. Tradycyjny
mieszane biszkopty (jasne i ciemne) przeplatane kremami czekoladowym i orzechowym, nasączone alkoholem, z warstwą chrupiących ciasteczek w ciemnej czekoladzie
3. Bakaliowy
mieszane biszkopty (jasne i ciemne) nasączone alkoholem przełożone kremem bakaliowym ( rodzynki w rumie, płatki migdałów, orzechy włoskie)
4. Kawowo- czekoladowy
mieszane biszkopty (jasne i ciemne), nasączone alkoholem i kawą, przełożone kremami czekoladowym i kawowym z warstwą chrupiących ciasteczek w ciemniej czekoladzie
5. Czekoladowo –adwokatowy
mieszane biszkopty (jasne i ciemne) przełożone kremami czekoladowym i adwokatowym, nasączone alkoholem
6. Rafaello
ciemne biszkopty przełożone delikatnym kremem kokosowym
7. Tort Szwarcwaldzki
ciemne biszkopty nasączone wiśniówką, przełożone bitą śmietaną z dodatkiem wiśni w żelu
8. Tort karmelowy
Jasne biszkopty przekładane masą budyniową, herbatnikami z masą krówkową oraz bitą śmietaną

Rozmiary i waga tortów standardowych w naszej ofercie:
18 cm Ø – waga 1,5 – 2,0 kg – 8 – 10 małych porcji
22 cm Ø – waga 2,0 – 2,5 kg – 18 – 22 porcje
24 cm Ø – waga 3,0 – 3,5 kg – 20 – 24 porcje
26 cm Ø – waga 3,5 – 4,0 kg – 22 – 26 porcji
30 cm Ø – waga 4,5 – 5,0 kg – 26 – 30 porcji
Waga tortów przy danej średnicy różni się w zależności od tego jaki krem zawiera dany tort. Do cen tortów w stylu angielskim należy dodać od 10,00 zł do 30,00 zł w zależności od wielkości tortu za dekorację. Dekoracje z żywych kwiatów podlegają dodatkowej cenie równej cenie kwiatów zakupionych w kwiaciarni. Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty i stawiania przed nami słodkich wyzwań. Z chęcią stworzymy dla Państwa tort według indywidualnego projektu.

Chcesz zaskoczyć solenizanta nietypowym tortem, dopasowanym do jego zainteresowań i upodobań??
Przyjdź do Nas, powiedz nam o tym, a wspólnie stworzymy niezapomnianą, słodką „niespodziankę”.